Så fungerar det

Att hyra en båt ska vara lika enkelt och smidigt som att hyra en bil. Våra hyrbåtar är aldrig äldre än tre år och gås noga igenom inför varje hyra. Båtarna är välutrustade och försäkring samt sjöassistans ingår alltid i hyran. Man behöver inte ha något förarbevis eller annan nautisk kompetens för att hyra men någon form av sjö- och navigationsvana rekommenderas. Enkelt utryckt är den som hyr ansvarig för att båten framförs på ett betryggande sätt och att man innehar den erfarenhet och kompetens som krävs.
Vi erbjuder alltid en genomgång av båten och en anpassad kortare utbildning hur man framför den i samband med utlämningstillfället.

Under hyran ingår alltid båtplats på Dyvik Marina om så önskas.

Hyresperioder

Hyra båt kan man göra från en dag till en hel sommar*.
Den populäraste perioden är vecka 26-31 så se till att vara ute i god tid om du vill hyra då.

Priser beror på om man hyr per dag, helg, veckovis eller hela sommaren.

Vi erbjuder rabatterade priser under lågsäsong mellan vecka 1-25 och 33-52.
* Säsongshyran sträcker sig från 15 maj till 1 september. Efter säsongshyra kan möjlighet att köpa båten med säsongshyran som viss likvid erbjudas. Kontakta oss för mer information och bokning.
hyrbatsbryggan

Bokning

Man bokar och betalar smidigt och enkelt online. Under Boka hyrbåt  ser man vilka modeller som finns tillgängliga tillsammans med specifikationer och priser. Har du frågor eller speciella önskemål gällande din bokning så kontakta oss via e-post eller telefon.

Utlämning

Väl på plats framme kontaktar man Sjöbutiken eller Hamnkonoret för genomgång och utlämning av hyrbåten. Vår kunniga personal ger alltid en genomgång av hyrbåten och dess utrustning och här finns möjlighet att i lugn och ro ställa frågor och få tips på rutter och utflyktsmål. Vi anpassar alltid genomgången efter vilken sjövana och erfarenhet den som hyr har. Hyrbåten lämnas alltid ut fulltankad.

Utlämningstid beror på vilken veckodag båten hyrs från.

Återlämning

Vid återlämning går vi tillsammans igenom båten för att se att det inte uppkommit några skador eller onormalt slitage. Båten lämnas tillbaka fulltankad vilket görs på Dyvik Marinas sjömack. Båten ska heller inte lämnas onormalt nedsmutsad.

Återlämningstid beror på vilken veckodag som båten hyrts till.

Försäkring, självrisk och deposition

Hyrbåtarna är försäkrade mot sjöskada, ansvar och stöld förutsatt att båten framförs med gott sjömannaskap, akstamhet och enligt lag. Båten ska även vara låst när den inte används.

Under hyresperioden ingår även fri assistans från Sjöassistans om något skulle inträffa som kräver hjälp.

En deposition motsvarande självrisken på 7 500 SEK erläggs vid utlämning och betalas tillbaka vid återlämning utan skada. Det finns möjlighet att köpa till en 50%-ig självriskreducering.  En skada värderad till mindre än deponerat belopp avdrages från deposition vid återbetalning. 

Ändring eller avbokning

Man kan ändra eller avboka sin båthyra fram till 24 timmar innan avtalad start för hyra mot en kostnad på 10% av den totala båthyran. Om mindre än 24 timmar återstår är kostnaden 100% av den totala båthyran.

Är tillvalet ”Ombokningsgaranti” köpt kan man fram till tre dygn (72 timmar) innan avtalat start boka om datum kostnadsfritt. 

Bokningsavgift tas ej ut om avbokningen sker på grund av att hyrestagaren är förhindrat att resa enligt myndigheters bestämmelser.

För säsongshyra gäller andra avbokningsvillkor. Kontakta oss för mer information.

Fullständiga hyresvillkor

Vid bokning måste du acceptera våra hyresvillkor. Du kan även läsa dem genom att klicka här